L’OLI D’OLIVA EMPELTRE

L’OLI D’OLIVA EMPELTRE

Les olives Empeltre són un varietat de oliva autòctona de Catalunya. També es cultiven a l’Aragó i altres regions mediterrànies. Es tracta d’una varietat molt valorada per la seva adaptabilitat a diferents condicions climàtiques i de sòl.

L’oli d’oliva empeltre es caracteritza per tenir un sabor suau i dolç amb lleugers tocs amargs. Aquesta varietat d’oliva sol tenir una aroma afruitada amb notes a fruites madures com poma, plàtan i pruna.

En boca, l’oli d’oliva empeltre és suau i sedós, amb un regust final lleugerament amarg i picant. Aquesta varietat d’oliva és molt apreciada per la seva suavitat i equilibri, i és ideal per utilitzar en plats amb gustos delicats, com ara les amanides, les verdures a la planxa i els plats de peix.

L’olivera Empeltre és un arbre de mida mitjana, amb una forma de creixement oberta. Les fulles són allargades i de color verd platejat. Aquesta varietat és coneguda per la seva resistència a la sequera i altres condicions climàtiques adverses.

Les olives Empeltre són mitjanes i tenen una forma ovalada o lleugerament arrodonida. Maduren tard i solen ser recollides a la tardor, quan han adquirit un color morat fosc o negre. La carn de l’oliva Empeltre és carnosa i té un sabor dolç amb un lleuger toc amarg.

Com totes les olives, les Empeltre contenen àcids grassos sans i altres nutrients com vitamines E i K, així com minerals com el calci i el ferro.

Consulta altres varietats com l’arbequina i la farga.